Letade fram ett recept på
Solrosfrallor
50 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl olja valfri sort
1,5 tsk salt
2 msk brödsirap
3 dl solrosfrön
10 dl vetemjöl
Värm vattnet till 37°C. Smula jästen i en degbunke och rör ut den i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap, solrosfrö och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg, gärna med elvispens degkrokar några minuter.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Knåda degen och dela den i två delar och rulla ut varje del till en längd. Skär varje längd i 13 bitar och rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. Bullarna ska vara väljästa.
Pensla med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i 250°C ca 10 minuter.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Knåda degen och dela den i två delar och rulla ut varje del till en längd. Skär varje längd i 13 bitar och rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. Bullarna ska vara väljästa.
Pensla med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i 250°C ca 10 minuter.
tycker att det är häftigt att se när degen växer
som att den lever
och det är ett bra sätt att träna upp sitt tålamod på
efter en 30 min jäsning skulle dem bakas ut på plåt
sen jäsas i 45 min till
så det gäller att man inte är gör sugen på nybakat bröd
när man väl sätter igång.
efter 45 min är dem gör stora
tada finish!
avnjutes bäst med keso & avocado och en stor kopp te:)
tror faktiskt att jag snart ska våga mig på surdeg,
då lite efter alla andra
men känns som att det skulle kunna funka.
Nästan som ett litet husdjur som man måste mata:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar