torsdag 7 juni 2012

Skorpan


Igår firade jag in Sveriges nationaldag med att baka söta skorpor med vitchoklad och citron. Jag hade aldrig bakat skorpor förut så visste inte riktigt vad jag gav mig in på. Men det var super enkelt och dem små härligheterna blev jättegoda!


Smält 150 gram smör
2dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
100 g vit choklad

sätt ugnen på 175 grader


Blanda alla torra ingredienser i en bunke


Hacka chokladen och riv citronen och häll i bunken


sedan blanda i smör och ägg

baka ut till tre längder som sedan ska in i ugnen 175 grader i 20 min.
Ta sedan ut dem och skär dem 2 cm breda. Sedan tillbaka in i ugnen och ha dem där inne på eftervärmen tills dem blir stela. Helst över natten.

jag la mina skorpor i cellofan för jag tänkte ta med dem till loppisen som jag och mamma ska stå och sälja mina kläder på nu på söndag:)

en toppen bra present och så goda!

1 kommentar: