söndag 2 februari 2014

Flådiga salar och matdoftande marknader

Patricia kom till Wien i fredags. Jättekul och supermysigt januari uppfriskande Sverige besök. Det första vi tog henne till som vi själva inte ens varit i denna café kända stad var ett riktigt Wiener café. Café Central.

Ett mycket pampigt sådant, och Patricia fick smaka sin alldeles första Apfelstrudel. Kanske inte var en favorit för henne men nu var det gjort iallafall:)

Sen gick vi i genom staden och alla stora byggnader till Naschmark, den bästa marknaden i stan och till Neni. Där beställde vi varsin Israelisk rätt med massa hummus och annat gott kladd.

Jag beställde en Sabich, en specialitet ifrån Tel-Aviv tydligen. Supergott!


På lördags morgonen hade jag satt på mig mina doggy byxor dagen till ära och vi åkte till Naschmark igen när det nu var lite mer liv på marknaden. 


Idag ville vi visa Patricia vår favorit brunchställe Naschmarkt deli där man kan beställa denna underbara turkiska frukosttallrik.

Sen tog vi en sväng på marknaden och spana in alla underbara stånd med det mesta man kan tänka sig köpa. Vi köpte på oss lite typisk Österrikisk choklad.


 Fina Patzy hänger på loppis i Wien

Sen åkte vi vidare in till stan för att gå till Albertina museum och titta på Picasso, Monet och andra stora konstnärer.

men framför allt också den vackra byggnaden med massa salar och takkronor.

wow!

passera en liten festsal.

Efter att vi kände oss färdiga med att hänga i flådiga salar var det dags för skridskoåkning framför Rådhuset. Nu hade dem rensat bort julmarknaden som var här innan jul och sprutat is. Var så himla fint när mörkret börja falla och man kunde åka skridskor på små stigar i rådhus parken.


En peppad Patricia som inte ståt på ett par skridskor på tio år






Johanna kom hit också och ville vara med på en skridskotur i kylan. Men vi blev varma då man börja åka snabbare i takt med disco låtarna som pumpades ut ifrån dem stora högtalarna och punschen man kunde dricka vid sidan av.




Sen efter att ha åkt runt varv efter varv var vi vrål hungrig och vi gick till vårt bästa tapas ställe Toma tu tiempo. Där satt vi länge och pratade och sen gick vi vidare till baren Wirr lite längre ner på gatan. Fullspäckad underbar mysig dag i ett kyligt Wien!

Men vi hade ingen tid att förlora om man vill visa så mycket som möjligt av en stad på två dagar. Så uppe klockan nio igen idag för att åka till Landstrasse där Patricia ville titta in Hundertwasserhaus
innan hennes flyg gick hem igen till Sverige. Vi hamna på ett jättemysigt café på Landstrasse som heter Bauch gefuhl, med massa nybakat bröd och annat gott!

Så som bär juice!




och äggmacka på deras egna Josephbröd som vi köpte med oss hem för 60 spänn men det var värt varenda öre. 

Nu är hon tillbaka i Sverige men kommer tillbaka i vår igen för att se Wien från en annan sida i sol!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar