onsdag 11 december 2013

Mera jul och juleljus.

Den helgen som var kom Tims föräldrar på besök till Wien! Vi hade ju övat lite på att vara guider helgen innan då mina föräldrar var på besök. Men i Wien är det mest att gå och gå och åka tunnelbana så ploppar det upp stora byggnader överallt, eller en julmarknad här och en annan där. Finns museum, teatrar, opera, massa restauranger och caféer överallt.



Vi tog en tur i första distriktet på dagen och sedan på kvällen. Är som två olika städer när ljusen tänds inne i city på dem maffiga byggnaderna eller julljusen på shopping gatorna.

En skimrande Opera




Stora shoppinggatan har gjorts fin med stora kristallkronor.



På lördags kvällen hade vi bokat biljetter till en Adventskonsert i den stora Stephansdom tillsammans med Marika och Liselott. Konserten var inte riktigt vad jag trott, lite för kallt, lite för segt och inte så maffigt som kyrkan.


Och Tim visade upp sina oanade opera talanger:)





Vi visade också Nachmarkt för Tims föräldrar, som jag tycker att det bästa, och faktiskt inte så turistigt som man kan tro i Wien. Här serveras också den godaste maten och den bästa brunchen. Vi visade förstås Nachmarkt deli som är en av våra favorit restauranger. Beställde in ingefära, citron juice med mynta te. När jag drack den kändes som att alla förkylnings baciller kommer hålla sig undan hela vintern.

Tim i gräset på en utav julmarknaderna vi var på.



Sen kom snön till Wien, och det blev ruggigt kallt på vår promenad genom stan.








Vi tog skydd inne på Hofburg slott, och passa på att kolla upp dem spanska hästarna som finns här.  Vi köpte även biljetter till showen dagen där på. Så nu har jag sett dem kända vita spanska hästarna uppträda.


Sen gick vi hem för att värma oss med lite Gluhwein och lusselängd som Anette hade bakat och tagit med. Super gott och julkänsla. Vi spelade Dixit som jag fått av Tim i St Nickolaus present.

Superfina illustrationer på korten, som man ska förklara för dem andra men inte för mycket så att alla förstår. Jättekul och så enkelt! Man är också små kaniner som hoppar runt på spelplanen, så bra! Var en så mysig andra adventshelg med besök i kylan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar