onsdag 26 februari 2014

Krakow.



Lördagen började på bästa sätt, med frukost hemma hos Karina i Ostrava. Hon hade till och med fixat med den Tjeckiska specialiteten ost flätan, rökt ost. Men planen för dagen var att bege oss på en liten road trip i Karinas nya bil. Nämligen lämna Tjeckien som vi precis anlänt till och åka mot Polen och Krakow! Ostrava räcker en dag till att se tyckte Karina och jag och Tim tyckte att road trip var en mycket bra förslag! Jag som aldrig vart i Polen innan. 

 Funguy var såklart med också och på sitt allra bästa humör längst fram i bilen.

Första stoppet var en salt gruva utanför Krakow, där fick man gå ner 135m under jorden med hjälp av 500 trappsteg. Under marken var det otroligt fint, massa gångar som använts förr i tiden var att bryta salt ifrån gruvan. Också olika statyer som var gjorda av salt stenarna som gruvarbetarna gjort själva. Fanns även ett stort kapell, som dem anordnade bröllop i.



Det var rätt maffigt att befinna sig så långt ner under jorden, och tänka sig att människor har arbetat och byggt upp denna gruvan. Det var trä bjälkar överallt som höll upp dem massiva salt stenarna. Tydligen var blandning mellan trä och salt det bästa för att göra det så stabilt som möjligt.

Sen tog vi oss en tur in till Krakow. Vi hann inte med att se så mycket av staden, men det lilla vi såg gjorde att man skulle vilja komma tillbaka och utforska den mera.

 En mur omslöt stads kärnan.

 Köpte pizza och tog en liten stads vandring efteråt

Innan det var dags att sätta på GPS igen och musiken på högsta volym och bege oss tillbaka till Ostrava. Mera road trips här tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar