tisdag 10 juni 2014

Berlin.


I helgen tog vi en spontan tur till Berlin. Si så där 9 timmar på nattbuss ifrån Wien och sen är man där. Vi kom fram klockan 6 på fredagsmorgon. Gled in precis när solen kom upp över staden och vädret visade att det skulle bli en helg med alla dagar över 30 grader. I Like! Vi checkade in på vårt hotell i stadsdelen Kreuzberg. Det mysigaste och mest chilla stadsdel med massa små underbara butiker och loppisar.


Efter att vi sovit lite till på hotellet gav vi oss ut för att se staden i hettan. Vi hittade på en jättefin liten inredningsbutik, där vi köpte krokar och en vattenkanna med magiskt hällfunktion! Och käkade på en Santa Maria texmex. Var ju fredag trots allt.


Tog en tur till East side gallery och posade framför målningarna.


Mellan muren hittade vi en strandbar som man kunde ligga och slappa på hemmagjorda bänkar eller på soffor i skuggan. Och det var precis vad vi gjorde.


Efter att vi slappat färdigt gick vidare för lite mer shopping i stadsdelen Mitte. Där det finns små fina butiker på bakgator blandat med restauranger och uteserveringar. Vi hade fått tips om en restaurang Clärchens Ballhaus med en mysig beergarten på innegården med rosenbuskar och glödlampor i träden.  Fredagen avslutades sedan med lite festivalhäng som visade sig vara i samma område som vi bodde.


Lördagen började med cykel letande


och posing framför en mur


Men istället för att hitta några cykeluthyrare som hade cyklar lediga hittade vi loppis och små secondhand butiker. Nästa gång ska jag ta bilen ner till Berlin och fylla den med allt fint som finns här!


 Superfina koppar grytor i en liten köksbutik någonstans i Kreuzberg.


När solen blev för gassande och vi förstod att vi inte skulle få tag i några cyklar denna dag tog vi tunnelbanan mot kanalen för att gå till en annan strandbar som vi läst om. Denna var full men istället sprang vi på White trash fast food summer edition.


Chillade med bok och Corona i ishink. Mycket fint sådär i 35 grader.


På kvällen var vi bara tvungna att testa nattklubben Berghain. grymt bra elektromusik och man gick typ vilse i den stora huset mitt ute i ingenstans! Öppnar klockan 24 på lördag och stänger 16 på söndags eftermiddag bara så ni vet nästa gång ni är i Berlin. Vi stanna till 4 på lördags natten, sen räckte det för oss. Men man hade ju alltid kunnat tagit sig en tur tillbaka på söndags eftermiddagen om man kände för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar