onsdag 11 juni 2014

En söndag i Berlin.


Dag tre i Berlin började med att vi mötas av detta i varje litet gathörn på våran gata och område. Alla små kiosker och restauranger hade bunkrat upp med öl, coktails och radlers. Det var nämligen karnival dags i Kreuzberg.


Ett tåg som började klockan 13 och avslutades 21 på kvällen. Det var fullsatt på hela den långa gatan som sträckte sig nästan över hela Kreuzberg. Och tåget var så fint en blandning mellan allt ifrån Samba Brasilien till sopptunnespelande musikanter, godis troll och jättehöga människor.


Efter som denna dag också bjöd på 35 grader orkade vi hänga på karnival gatan så länge utan bestämde oss för att åka till den beach baren vi var första dagen. När vi kom dit visade det sig vara en endagarsfestival med open air dansgolv. Jag bara älskar Berlin. Känns som här kan man bara promenera runt och det händer lite allt möjligt lite överallt.


Men vi hade också ett annat mission denna dag. Ännu en marknad!
Jag hittade ingenting på denna men Marika hittade jättefina champagneglas. Men man orkade inte spatsera runt där så länge i hetan så vi bestämde oss för att åka till en Tierpark. Jättestor lummig park mitt i Berlin.


Och gick till en mysig beergarten, där jag dåsade till i värmen på en av de hårda bänkarna. Verkligen relax mode.


Sen tillbaka till Kreuzberg. Där man kan se detta fina, lite överallt. Bord och stolar längst med trottoarkanterna och fungerande fotoautomater.


Vi gick mot en annan park Kunstquartier Bethanien, vi hade läst att de hade utomhus bio där varje kväll. Och i parken hittade vi en liten resturang med ännu en mysig innegård som hette 3 Schwesters. Vi beställde makrill som var supergod innan det var bio dags.



Sen avslutade vi kvällen i denna position framför Down by law. Sen på måndags morgon spendera vi nio timmar på ett svettigt tåg tillbaka till Wien men det var det verkligen värt. En riktig skön helg i denna toppen stad med toppen sällskap. Berlins kommer få massa mer besök av mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar